Blog

ideas para sorprender en una conferencia

Vols sorprendre en una conferència?

Una conferència representa autoritat sobre un tema, rigor i professionalitat. El protagonisme principal sol recaure en el ponent o el grup de persones que participen en el debat. No obstant això, avui dia hi ha molts altres aspectes que s’ha de tenir en compte. Per això, si tens pensat organitzar una conferència, pren nota d’aquestes idees per sorprendre al teu públic i aconseguir l’èxit desitjat.

  • Una conferència no té per què ser sinònim d’esdeveniment clàssic, formal i subjecte a un protocol marcat. Hi ha conferències de tot tipus on apareixen determinades estratègies de comunicació que et van a permetre sorprendre. És aquí on entra en joc l’àmbit interactiu i audiovisual.
  • Els vídeos són un recurs fonamental per donar suport al discurs del ponent. Serveixen per estimular al públic, explicar tot tipus d’informació i posar en context. La imatge té un gran poder d’atracció.
  • Juga amb els elements escenogràfics i sorprèn amb diferents llums i diversos ambients. Aquest aspecte és clau per cridar l’atenció del públic. Pots moure’t per l’escenari, crea seguretat i desperta l’interès.
  • El so també pot ajudar-te a aconseguir l’èxit. Opta per diferents sintonies o músiques acords a la teva conferència i que vagin guiant el missatge. D’aquesta manera, l’impacte serà més gran.
  • El públic és part fonamental d’una conferència. Interactua amb els assistents. Llança preguntes, crea intriga o opta per diferents jocs que facin al públic sentir-se partícip. Escolta tot tipus d’arguments i afavoreix una participació i un feedback continu. Pots llançar una pregunta inicial i resoldre-la al final, per així crear expectació. Crea un ritme dinàmic, interactiu i aconseguiràs que el públic estigui sempre atent.
  • La teva conferència ha d’estar present a les xarxes socials si vols multiplicar el seu abast. L‘estratègia digital és clau. Crea un hashtag i difon la teva conferència per la xarxa. Comparteix fotografies, vídeos, crea algun joc de preguntes o un concurs … D’aquesta manera, aconseguiràs fomentar la participació dels assistents i multiplicaràs l’impacte del teu esdeveniment.

Aquestes són només algunes de les idees per sorprendre en una conferència. Hi ha moltes possibilitats per assolir l’èxit i aconseguir que el públic gaudeixi d’una gran experiència. Originalitat, creativitat i molta interacció.