Blog

NASA TV UHD

TV en la Nasa per observar l’espai a resolució UHD

La Nasa ha posat en marxa el seu nou canal de TV per poder contemplar l’espai amb ultra alta definició (UHD) a través de la distribució de vídeo en 2160p a 60fps (frames per segon). El nou canal, que va començar la seva emissió el passat 1 de novembre, va a permetre gaudir de continguts espectaculars en televisors d’alta gamma i en diferents dispositius connectats a la xarxa. Serà un mirall de la grandesa i magnitud de l’espai.

El projecte, que va ser anunciat fa tan sol un mes, obre la porta a la tecnologia 4k, i a dispositius i sobretot a major varietat de continguts adaptats a la mateixa en un futur no gaire llunyà. El canal, que serà el primer no comercial de *UHD a Amèrica del Nord, arriba de la mà de la signatura Harmonic, companyia líder d’abast mundial en infraestructura per streaming de vídeo.

El contingut i les imatges que oferirà aquest canal procedeixen de l’Estació Espacial Internacional i també de diverses missions actuals de la NASA, a més de diversos muntatges històrics remasterizats. És l’oportunitat per donar sortida a la gran quantitat de material UHD que posseeix la Nasa, amb una resolució quatre vegades major a l’alta definició.

El canal NASA TV UDH espera emetre a través de satèl·lit, xarxes de fibra òptica i cable, i també a través d’internet amb unes característiques especials, com un ample de banda de 13 Mbps almenys, que permeti la recepció del senyal per així gaudir de tota una experiència en Ultra HD.