Blog

Circuito de Alcañiz

Sistemes de comunicacions adaptats a cada necessitat

El comunicar-te amb qualsevol persona des del lloc que sigui i de forma instantània ja forma part del dia a dia. Les telecomunicacions avancen de forma contínua a través del desenvolupament de complexos sistemes que afavoreixen l’intercanvi. La telecomunicació inclou tecnologies com la videoconferència o el videostreaming i són molts els sistemes existents que s’adapten a les necessitats de comunicació de cada usuari.

D’una banda, estan els sistemes de vídeo conferencia que es desenvolupen a través d’una plataforma bidireccional que connecta en directe i a través d’internet a persones de diferents llocs. És una tecnologia que garanteix una comunicació visual des de qualsevol racó del planeta. Existeixen dos tipus de sistema, la comunicació mitjançant IP o RDSI o aquella que es realitza mitjançant un programari instal·lat en cadascun dels participants de la videoconferència.

D’altra banda, es troba el vídeostreaming, que permet a través d’una plataforma unidireccional la retransmissió per mitjà d’internet d’arxius multimèdia, tant d’àudio, com d’àudio i vídeo. Des d’un únic lloc s’emet a diferents llocs de recepció.

Existeixen sistemes a més que permeten la traducció simultània, tant analògics com a digitals i que inclouen tots els elements necessaris per a la seva instal·lació, des de cabines d’interpretació homologats per la UE, radiadors o diferents receptors.

Per a un diàleg més limitat, existeix l’intercomunicador o intercom, que es tracta d’un sistema independent de comunicació de veu, o fins i tot els coneguts walkie-talkies que són transmissors i receptors de ràdio portàtils.

Tot un seguit de opcions per a cada esdeveniment o cada necessitat. L’important és conèixer les característiques de cadascuna d’elles per així escollir el sistema adequat. A Stereo, fem servir la tecnologia de TDT per distribuir la senyal de video de les pantalles LED’s en el circuit d’Alcañiz.