Blog

Tecnología 4k

L’enlairament definitiu de la tecnologia 4K?

Ultra Alta Definició amb prop de 4.000 píxels, una resolució que quadruplica l’oferta per l’HD. Són les característiques principals de la tecnologia 4K. Una tecnologia que ja porta un parell d’anys al mercat de la indústria del gran consum, però que no obstant això encara presenta un món desconegut per a molts consumidors.

Aquesta tecnologia fa referència a un format que ofereix novetat, espectacularitat, hiperrealisme i una resolució d’imatge sense precedents. Existeixen dues resolucions: Full 4K de 4096 x 2160 píxels y UHDV de 3840 x 2160 píxels.

És la tecnologia de visualització d’última generació que podem veure al cinema. El seu llançament oficial es va realitzar en 2014 i s’esperava que el 2015 fos l’any de la seva implantació definitiva, però aquesta tecnologia àdhuc no forma part de les llars de tot el món.

El problema que presenta és clar i es basa en dos aspectes essencials, el preu elevat dels dispositius 4K i l’escassetat de continguts que ofereixen. Avui dia, les emissions esportives són els principals actius del 4K. Les productores han de competir per aquesta tecnologia i si la situació no es modifica, de moment el seu enlairament final segueix sent una incògnita. Algunes empreses com Netflix o Amazon Prevalgui sí han apostat pels continguts en Ultra HD.

Encara sense conèixer ben totes les possibilitats d’aquest format, algunes companyies ja han anunciat la producció de panells per a televisió i portàtils 8K en 2016. Aquesta tecnologia espera el seu llançament definitiu en la celebració dels Jocs Olímpics de 2020 a Tòquio.