Blog

¿Cómo realizar un evento responsable?

Com realitzar un esdeveniment responsable?

Organitzar un esdeveniment sostenible no es una tasca senzilla ja que requereix tenir en compte multitud d’aspectes, com el lloc escollit, els materials, l’accessibilitat, transport, logística… Tota una sèrie de factors que van a dotar l’esdeveniment de les característiques necessàries per fer-lo “sostenible”. Avui ens volem centrar en aquell aspecte amb una sèrie de consells que ho afavoreixen.

  1. En primer lloc, és clau la planificació i la organització prèvia. Cal tenir en compte tots els elements que volem oferir y abarcar, per així estructurar-los de forma adequada. Només així l’esdeveniment podrà ser un èxit.
  2. El lloc es una aspecte clau. En funció dels objectes del teu esdeveniment, tria el millor escenari amb cabuda per tots els assistents en una zona de bona accessibilitat, i amb una oferta d’allotjament a prop.
  3. Per arribar al esdeveniment, promou opcions de transport públic amb convenis amb les empreses locals, transports compartits o bicicleta i opta per oferir un pàrquing per bicis amb vigilant.
  4. A l’hora de comunicar i informar de manera offline sobre la realització del esdeveniment, opta per materials que segueixen criteris ecològics, tria adequadament les tintes utilitzades, el format, el color i cuida el repartiment de la informació o tríptics. Segmentat i estudiat, mai deixar res a l’atzar.
  5. Si vols optar per oferir un càtering, apostar per productes de temporada i proveïdors locals. Planificar la provisió d’aliments, el suport i oferir una varietat tenint en compte possibles al·lèrgies o intoleràncies dels assistents.
  6. Tria per l’esdeveniment il·luminació LED doncs permetrà una reducció important de la despesa energètica.
  7. A l’hora de donar forma als stands, opta per materials i mobiliari reciclat. Es tracta d’un aspecte clau per aconseguir que l’esdeveniment sigui responsable.
  8. Col·loca diferents contenidors per separa les escombraries i els múltiples residus que es generen en els esdeveniments i promou el reciclatge entre assistents.

Aquestes només son algunes de les pautes per aconseguir que el teu esdeveniment sigui responsable. Però se’ns dubte, hi ha molt més. Comptar amb Stereo Rent i aposta per un esdeveniment sostenible i compromès amb el medi ambient.