Blog

Tecnología iBeacon para eventos

Aposta per la tecnologia «ibeacon» per als teus esdeveniments

iBeacon fa referència a tecnologia de proximitat i localització, a un sistema de posicionament que modifica la manera que tenim d’interactuar amb els usuaris en un esdeveniment, en espais interiors. Es tracta d’una tendència que ja ve trepitjant fort en l’organització d’esdeveniments i que té un gran potencial per a la planificació, organització i desenvolupament d’un acte.

iBeacon està basat en una tecnologia de transmissor/bluetooth de baix consum (BLE) que permet interactuar amb el mòbil d’un client en detectar proximitat. Aquest sistema troba els dispositius que estan en el seu radi d’abast per així enviar tot tipus d’informació. La tecnologia genera una perímetre virtual amb unes petites «balises» que es col·loquen envoltant una zona d’interès (geo-tanca), i capta els dispositius que es troben dins d’aquest espai. Té un abast de 50 metres i és elecció de l’usuari acceptar o no la informació procedent d’aquesta tecnologia.

Els beneficis que aporta tant per a assistents com a expositors són múltiples, ja que permet entre altres coses, millorar l’experiència del públic d’un congrés o una fira. A més, gràcies a aquesta eina, l’usuari pot rebre informació sobre la situació dels diferents stands, el que li va a ajudar a orientar-se. El públic rebrà missatges personalitzats en funció de la seva localització i fins i tot poden ser rebuts amb un missatge de benvinguda. D’altra banda, els expositors també coneixeran ràpidament el temps que ha passat cada assistent en el seu stand i coneixeran el comportament del públic. D’aquesta manera, podran generar bases de dades de possibles clients per enviar missatges amb una alta segmentació i personalització.

Sens dubte, es tracta d’una tecnologia que revolucionarà el desenvolupament d’esdeveniments, i que va a facilitar l’organització i el treball a través d’un feedback i un intercanvi bidireccional entre empresa i públic. Molts museus, estadis o sales importants ja l’han incorporat per la multitud d’avantatges que aporta. Aposta pels iBeacons i fes del teu esdeveniment un èxit assegurat.