Blog

Diferencias entre la tecnologia dlp y lcd

Coneixes les diferències entre la tecnologia LCD i DLP?

A l’hora d’escollir el projector adequat per a cada esdeveniment, és important ser conscient de les diferències que existeixen entre una i una altra tecnologia. A simple vista molts projectors poden semblar-nos similars, per la qual cosa cal basar-nos en la qualitat d’imatge i en el funcionament dels mateixos per conèixer les diferències existents i els avantatges que poden aportar un o un altre.

Ens anem a centrar en dos tipus de tecnologies, la DLP (processament digital de llum) o la LCD (pantalla de cristall líquid). Abans de gens, el primer que has de saber és el que vols projectar, ja que és molt diferent si es tracta d’imatges, dades, gràfics… En el cas de la tecnologia DLP, aquests projectors poden ser d’un xip o de tres xips. Aquest sistema utilitza un xip cobert d’uns miralls, que van rotan entre dos angles, un genera un píxel brillant i un altre fosc. Per al color, conté un disc, una roda de color, que gira a una gran velocitat i així van formant-se les imatges amb un gran colorit. Aquest projector és ideal per a la transmissió de dades en instal·lacions fixes a causa de la lluentor i nitidesa que ofereix.

En el cas de la tecnologia LCD, aquesta empra normalment tres petits panells de cristall, un per a cada color, amb un prisma per transmetre la imatge. Aquest sistema necessita un llum de menor potencia que per la DLP. En general la qualitat d’un DLP és superior.

En temes de fiabilitat, tots dos projectors són segurs i ofereixen un gran nombre d’aplicacions, són semblats en prestacions i resultats. Però si encara t’han quedat dubtes, en Stereo Rent t’aconsellem sobre quin és la teva millor opció.