Blog

¿Sabes cómo iluminar un evento de forma eficaz?

Saps com il·luminar un esdeveniment de forma eficaç?

A l’hora d’organitzar un esdeveniment, no som conscients en molts casos, de la importància de que aquest esdeveniment reuneixi característiques tan simples com la il·luminació. Per a esdeveniments a l’aire lliure durant el dia o grans fires amb multitud de stands, la il·luminació potser no sigui tan important com per a altres esdeveniments com poden ser exposicions culturals, on la llum és la clau principal. En una exposició, normalment s’ofereixen diferents obres d’art o objectes que van marcant i guiant el desenvolupament i recorregut de l’esdeveniment.

És aquí on la llum adquireix aquest paper protagonista, ja que ha de fer ressaltar al detall cada un dels elements que es volen exposar, la seva col·locació, les seves formes o colors, les textures, els seus matisos… Gràcies a aquesta il·luminació, el visitant comprèn el que veu i li va guiant durant tot el recorregut de l’esdeveniment. Marcarà l’èxit de l’exposició. Però és important saber quin tipus de llum hem d’aplicar per a cada escenari. És diferent si es tracta d’una mostra temporal, on utilitzarem sistemes de llum flexibles, o si per contra és permanent. A més, si és a l’aire lliure és important posar els objectes de tal manera que s’aprofiti la llum natural durant el dia i jugar amb això. La combinació de llum artificial i natural va a donar grans resultats en afavorir un major control i concentració de l’espectador.

La col·locació de la llum en una exposició permetrà ressaltar les característiques i detalls dels elements que es mostren i així va a dirigir la vista del públic cap al focus principal. És important tenir en compte una sèrie d’aspectes a l’hora de realitzar una il·luminació adequada, com ara l’angle entre l’objecte i la llum, el to de la superfície que volem reflectir o els possibles obstacles de l’espai, entre altres factors.

Normalment la il·luminació LED és la més utilitzada en aquest tipus d’esdeveniments i espais per la seva alta eficàcia i la qualitat de la seva llum per ressaltar objectes. Però tot depèn de les dimensions de l’escenari i dels elements que es volen mostrar, de manera que, hauràs d’acudir a un professional perquè et guiï en tot el procés i així aconseguir la millor llum per al teu esdeveniment. Des de Stereo Rent, experts en equips d’il·luminació, t’aconsellem i t’ajudem a aconseguir que la teva exposició brilli amb magnitud.